Оберіть категорію візи

Будь ласка, зверніть увагу:

  • До Візового Центру можна подати заяву на отримання короткострокової шенгенської візи, що дозволяє транзит або перебування на території країн-членів Шенгенської угоди до 90 днів протягом півріччя, без попереднього запису.
  • Отримання довгострокової візи до Греції регулюється законодавством Греції. Заяви на отримання такого типу візи необхідно подавати напряму до Посольства Греції у Києві або Генерального Консульства в Одесі.
  • Щоб подати документи, заявнику необхідно особисто відвідати Візовий Центр та надати свої біометричні дані (відбитки пальців та цифрову фотографію).
  • Якщо заявник звільняється від здачі біометричних даних, за нього документи можуть подати близькі родичі (батьки, діти, чоловік/дружина, бабуся/дідусь, онуки) (за наявності доручення та документів, що підтверджують родинний зв’язок) чи представники акредитованих туристичних агенцій. За заявників, що подають документи до Візового Центру в Одесі, документи також може подати третя особа за наявності нотаріального доручення. Інформацію щодо категорій, що звільняються від збору біометричних даних Ви можете знайти тут.
  • Візові Центри приймають заяви на отримання віз від громадян особисто. Подача документів кур'єрською доставкою, факсом чи електронною поштою не можлива. При цьому, під час подачі документів у Візовому Центрі, заявник може замовити кур’єрську доставку паспорту. Щоб переглянути інформацію щодо вартості кур’єрської доставки паспорту та інших додаткових послуг, перейдіть, будь ласка, за наступним посиланням.
  • Заявники також можуть подати заяву на отримання візи безпосередньо до Посольства Грецької Республіки в Україні або до Генерального Консульства Грецької Республіки в Одесі.

Довгострокові візи: Заяви на отримання довгострокових та національних віз мають подаватися до Посольства та Генеральних Консульств Греції в Україні.

Короткострокові візи: Заяви на отримання короткострокових віз можуть подаватися до Візових центрів БЕЗ попереднього запису.

Категорії короткострокових віз:

Будь ласка, оберіть категорію візи «Туризм», якщо Ви плануєте перебувати в Греції не більше 90 днів на півроку з туристичною метою та не маєте запрошення від гаранта в Греції.

Якщо Ви плануєте відвідати родичів чи друзів, що легально проживають на території Греції, та Ваш термін перебування не перевищуватиме 90 днів в півріччі, оберіть, будь ласка категорію «Візит до родичів чи друзів».

Якщо Ви бажаєте перебувати в Греції не більше 90 днів на півроку у службових цілях (наприклад, проведення ділової зустрічі), Ви можете обрати категорію «Ділова поїздка».

Заявникам, що бажають відвідати конференцію, культурний або спортивний захід, який проходитиме у Греції та не будуть перебувати на території Греції довше, ніж 90 днів на півроку, необхідно обирати категорію «Конференція/культура/спорт».

Якщо Ви є водієм та плануєте здійснювати міжнародні вантажні та пасажирські перевезення до Греції на автотранспорті, який зареєстрований в Україні, оберіть, будь ласка, категорію «Водії».

Будь ласка, оберіть категорію «Короткий навчальний курс», якщо Ви бажаєте перебувати в Греції менше 90 днів на півроку з освітньою метою.

Якщо Вам необхідне медичне лікування на території Греції та термін Вашого перебування не буде перевищувати 90 днів на півроку, будь ласка, оберіть категорію «Медичне лікування».

Якщо Ви бажаєте здійснити паломницьку поїздку до Святої Гори Афон та термін Вашого перебування не буде перевищувати 90 днів на півроку, будь ласка, оберіть категорію «Паломництво».

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Греція є країною-членом Європейського Союзу та стороною Шенгенської угоди. Ці два фактори визначають вимоги до віз для іноземних громадян, що бажають відвідати Грецію.

Шенгенська віза необхідна для перебування у країнах Шенгенської зони (Австрія, Бельгія, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція та Швейцарія). Загальний період перебування у Шенгенській зоні не має перевищувати 90 днів у півріччя, починаючи з дати першого візиту.

Українським громадянам НЕОБХІДНА віза для відвідування Греції, за виключенням власників дипломатичних, службових та спеціальних (зелених) паспортів.

Ви маєте подавати документи на отримання Шенгенської візи до Візових Сервіс Центрів Посольства Греції якщо:

  • країна призначення подорожі (країна-учасник Шенгенської угоди, у якій ви перебуватимете найдовше) – Греція;
  • ви плануєте провести однакову кількість днів у декількох країнах-учасницях Шенгенської угоди, проте Греція - перша країна прибуття до Шенгенської зони.

Заяви на отримання візи можуть бути подані до Візових Центрів у Києві, Львові, Харкові, Івано-Франківську, Дніпропетровську та Луцьку, які підпадають під юрисдикцію Посольства Греції в Києві. Візовий Центр в Одесі підпадає під юрисдикцію Генерального Консульства Греції в Одесі.

Зверніть, будь ласка, Вашу увагу, що Візові Центри у Києві, Харкові, Івано-Франківську, Дніпропетровську, Львові та Луцьку приймають документи на отримання візи лише від громадян України. Громадяни інших країн, які зареєстровані в регіонах, що підпадають під юрисдикцію Посольства Греції у Києві, повинні подавати документи безпосередньо в Посольстві Греції у Києві.

Інформація для майбутніх заявників

Ми радимо Вам ретельно ознайомитися з інформацією на сайті, оскільки це допоможе підготувати документи якнайкраще та, у свою чергу, знизить можливість того, що Ваша візова заява буде неповною або буде оброблятися довше звичайного.

Вимоги до документів по всіх категоріях віз

Зверніть увагу, що наступні пункти мають виконуватись усіма заявниками, що подають заяви на отримання віз.

Вимоги до паспортів:

  • Дійсний щонайменше 3 місяці після запланованої дати повернення в Україну.
  • Щонайменше 2 сторінки паспорту мають бути вільними для візи.
  • Термін дії паспорту не має перевищувати 10 років. Паспорт, виданий більше ніж 10 років тому, має бути замінений на новий.
  • Паспорти з продовженим строком дії не приймаються до розгляду. Такі паспорти мають бути замінені на нові.

Якщо Ваш паспорт не відповідає вимогам, Вам необхідно оформити новий закордонний паспорт до подачі документів.

Перед відвіданням Візового Центру зверніть, будь ласка, увагу, що:

Неповнолітні особи (молодше 18 років) не можуть подати документи без батьків або законних опікунів.

З метою вашої безпеки, тільки заявники можуть знаходитись у Візовому Центрі. Будь-ласка, попросіть ваших родичів та друзів, що супроводжують вас, почекати поза територією Візового Центру.

Термін опрацювання заяви на отримання візи складає до 4 робочих днів, проте може бути продовженим до 15 робочих днів, згідно регламенту країн-членів Шенгенської угоди, залежно від кількості поданих візових заявок та системи VIS.

Заяви на отримання візи можна подавати не раніше, ніж за три (3) місяці до запланованої дати поїздки.

Будь ласка, зауважте, що Вас можуть викликати на особисту співбесіду з візовим офіцером до Консульської установи Посольства Греції, перш ніж рішення по Вашій заяві буде прийнято.

Компанія VFS Global жодним чином не може впливати на рішення Посольства Греції в Україні та Генеральних Консульств.


Next